Fasülye böreği - Printable Version +- Web-Tunca () +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Fasülye böreği (/showthread.php?tid=15423) |
Fasülye böreği - RasitTunca - 06-25-2022 MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye 2 adet kuru soğan 5-6 diş sarımsak 6 tane yumurta 1/2 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı Tuz Karabiber İsteğe göre pul biber HAZIRLANIŞI Taze fasülyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra kenarlarındaki kılçıkları da temizlenerek uzunlamasına ikiye bölünür. Az suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeç içinde soğumaya bırakılır. Büyük bir teflon tavada yaırm ay şeklinde doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklar yağda kavrulur. Pembeleştikten sonra haşlanmış taze fasülyeler, tuz, karabiber ve pul biber de tavaya konularak kavrulmaya devam edilir. Sebzenin saldiğı suyun tamamen çekmesi sağlanır. Çukur bir kapta yumurtalar çırpılarak tavadaki fasülyelerin üzerine dökülür. Tavanın kapağı kapatılır, bir süre sonra kapak yardımıyla ters çevrilerek diğer tarafin da kızarması sağlanır. Yumurtalar iyice piştikten sonra dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır. Afiyet Olsun!! |