Patlıcanlı Kebap - Printable Version +- Web-Tunca () +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Patlıcanlı Kebap (/showthread.php?tid=15410) |
Patlıcanlı Kebap - RasitTunca - 06-25-2022 Malzemeler: 1 Kg kusbasi 2 çorba kasigi margarin 3 çorba kasigi sivi yag 2 büyük sogan 2 çorba kasigi domates salçasi 4 adet orta büyüklükte patlican 4 adet yesil biber 2 çay kasigi tuz ½ çay kasigi karabiber Yapilisi: 1-Patlicanlari uzunlamasina 4 parçaya böldükten sonra her birini 4 cm.lik uzun parçalara ayirin ve yarim saat tuzlu suda bekletin. Patlicanlari kuruttuktan sonra fazla suyunu almak için hafifçe sikin. 2-Sivi yag ve margarini birlikte isitin. Patlicanlari hafif kizarttiktan sonra ayri bir kaba ayirin. 3-Ayni tavada dogranmis kusbasinin yarisini 2-3 dakika kizartin ve ayri kaba alin. Ayni islemi etin diger yarisi için de tekrarlayin. 4-Yine ayni tavada ince ve uzunlamasina dilimlenmis soganlari pembelestirin. Üzerine salçayi dogranmis biberle birlikte ekleyin ve 2 dakika çevirin. Eti, tuzu ve toz biberi 2 bardak ilik suyla ilave edin. Kapagini kapattiktan sonra yarim saat kisik ateste etler kivama gelinceye kadar pisirin. Patlicanlari da ekledikten sonra yarim saat daha pisirmeye birakin. Maydanozla süsleyin . Afiyet Olsun!! |